[Online Marketing Begrip]

Featured Snippets

Wat is een featured snippet?

Een featured snippet is een samenvatting van een webpagina die bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt als antwoord op een specifieke vraag. Als iemand een vraag intypt of zoekt naar een specifiek woord, zal Google proberen een relevant antwoord te geven van een webpagina die aansluit bij de vraag.

Featured snippets zijn een korte samenvatting van een webpagina en kunnen snel antwoord geven op een vraag zonder dat de gebruiker Google hoeft te verlaten. Door op de link te klikken kan er wel meer uitgebreide informatie worden gevonden. Om de kans te vergroten om opgenomen te worden in een featured snippet, moet een webpagina goed geformatteerde inhoud hebben die duidelijk een vraag beantwoordt en afkomstig is van een betrouwbare bron die vaak antwoorden geeft op gerelateerde vragen.

Het gebruik van featured snippets kan een goede manier zijn om een doelgroep aan te trekken met objectieve informatie, ook al kan er een commercieel doel achter de informatie schuilgaan.

Er zijn drie typen featured snippet:

  1. Lijsten: dit zijn snippets die een lijst van items bevatten, zoals stappen in een recept of items in een lijst.
  2. Tabellen: dit zijn snippets die tabellen bevatten, zoals vergelijkingstabellen of voedingswaarden in een ingrediƫnt..
  3. Paragraven: dit zijn snippets die een enkele paragraaf van tekst bevatten die een specifiek antwoord geeft op de zoekvraag van de gebruiker.

Het is belangrijk om te onthouden dat gekenmerkte fragmenten bedoeld zijn om gebruikers snel te helpen het juiste antwoord te vinden op hun zoekvraag. Als je wilt dat jouw website in aanmerking komt voor featured snippets, moet je zorgen dat de content op je pagina duidelijk, relevant en accuraat is en goed geoptimaliseerd voor de zoekopdracht.

Let op: niet elke zoekopdracht triggerd een featured snippet.