[Online Marketing Begrip]

Blackhat-SEO

Wat is Blackhat-SEO?

Black hat SEO is een praktijk die gericht is op het manipuleren van zoekmachines, met als doel de positie van een website te verbeteren in de zoekresultaten. Dit gebeurt vaak op manieren die in strijd zijn met de richtlijnen van zoekmachines.

Voorbeelden van Blackhat-SEO

Technieken die worden gebruikt bij Blackhat-SEO zijn onder andere:

  • Keyword stuffing: het overmatig gebruik van zoekwoorden op een pagina.
  • Hidden text: het verbergen van tekst op een website, bijvoorbeeld door het tekstkleur op de achtergrondkleur van de pagina te zetten.
  • Doorway pages: het maken van valse landingspagina’s die alleen bedoeld zijn om bezoekers door te sturen naar een andere website.
  • Cloaking: tonen van een andere versie van een pagina aan een bezoeker dan aan een zoekmachine.
  • Linkfarms: gebruik maken van linknetwerken om het aantal backlinks naar een pagina of website te vergroten.

Al deze technieken worden gebruikt om posities in de zoekresultaten te manipuleren.

Risico’s van Blackhat-SEO

Black hat SEO kan leiden tot een tijdelijke verbetering van de positie in de zoekresultaten. Maar zoekmachines blijven bezig met het ontwikkelen van algoritmes die manipulatie tegengaan. Op het moment dat directe manipulatie wordt vermoedt kunnen zoekmachines (handmatig) je website uitsluiten uit de zoekresultaten.

Het is daarom belangrijk om altijd te voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines en te werken aan een goede gebruikerservaring op je website om niet achteraf met een probleem te zitten.